فعالیت های روانشناسی

فعالیت های روانشناسی
شنبه, ۴ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۶:۲۷ ب.ظ

الهه جاودانی

بسم الله الرحمن الرحیم

 

موضوع:علائم بیماری آلزایمر و راههای پیشگیری و درمان

 

گردآورنده: الهه جاودانی

 

دبیرمحترم: سرکارخانم عباسی مقدم

 

بهار 95

 

علائم بیماری آلزایمر و راههای پیشگیری و درمان

بیماری آلزایمر ، راههای پیشگیری از بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر علائم و نشانه هایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.

بیماری آلزایمرچیست؟

نام این بیماری را بسیار شنیده ایم واگر کمی روراست باشیم همه ما از ابتلا به ان هراس داریم. بیماری آلزایمربه مغز آسیب می رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد.

بیماری آلزایمربه مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را از دست می دهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند.

از دست دادن خفیف حافظه در افراد بالای 60 سال شایع است. ممکن است این قضیه به این معنا نباشد که شما به بیماری آلزایمر مبتلا شده اید. اما اگر با مشکلات حافظه مواجه شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر بیماری شما آلزایمرباشد، ممکن است درمان به شما کمک کند.

 بیماری آلزایمر ، راههای پیشگیری از بیماری آلزایمر ، جلوگیری از بیماری آلزایمر

علائم و علل ابتلا به بیماری آلزایمر

علل بیماریآلزایمر چهچیزهاییهستند؟

سن بالا ، سابقه خانوادگی ، جنس مونث بودن و سندرم داون ، مهمترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند.اگر بیماران ، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از 65 سالگی بروز کرده باشد، خطر نسبی ابتلای آنها 3 - 6 برابر ، افزایش می یابد. اگر بیماران خواهر یا برادری مبتلا به آلزایمر پیش از 60 سالگی و نیز یک والد مبتلا باشند، خطر نسبی آنها 7 - 9 برابر می شود.بیماری آلزایمر به علت تغییراتی که در مغز بروز می کند، اتفاق می افتد. این تغییرات عبارتند از پایین آمدن سطح انتقال دهنده های عصبی یا پیام رسان های شیمیایی که به مغز کمک می کنند تا درست کار کند. اینکه چه چیزی باعث این کاهش می شود هنوز به صورت روشن مشخص نیست.

خطر ابتلا به آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش می یابد اما این به آن معنا نیست که تمام افراد به آلزایمر مبتلا می شوند. 35 نفر از هر 100 نفر افراد بالای 85 سال از نوعی از زوال عقل رنج می برند. این به آن معناست که 65 نفر از هر 100 نفر با این مشکل مواجه نمی شوند. بروز زوال عقلدر سنین پایین تر از 60 سال نادر است.

علائم و نشانه های ابتلا به بیماری آلزایمر 

کاهش شنوایی 

اثر انگشت غیرطبیعی 

از دست رفتن حس بویایی : کاهش توانایی درتعیین وتشخیص بوها قبلاز کاهش حافظه ایجاد میشود.
افسردگی: تقریبا  50 درصد بیماران مبتلابهآلزایمر قبلازبروز تغییراتشخصیتی درآنها،افسردگی  را تجربه کرده اند.

 اختلال فضای بینایی : ناتوانی در دنبال کردن ویادآوریجهاتبینایییا کپیکردن ونقاشیکردن تصاویریکهفرد آنهارادیدهاست.

 برای بسیاری از افراد، اولین علامت بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه می باشد. اغلب، فردی که با مشکل حافظه مواجه می شود، متوجه مشکل خود نمی باشد اما خانواده و دوستان وی می توانند این مشکل را تشخیص دهند.

در مراحل پیشرفته تر بیماری آلزایمر، بیمار ممکن است با علائم زیر مواجه شود:

مشکل در تصمیم گیری

اشتباه کردن در تشخیص روز های هفته، ماه و یا حتی ساعت

گم شدن در مکان هایی که قبلاً به خوبی با آن مکان ها آشنا بوده و ممکن است حتی سال ها در آن منطقه ها زندگی کرده باشد.

مشکل در یادگیری و به یاد آوردن اطلاعات جدیدی که به حافظه سپرده شده اند.

مشکل با پیدا کردن لغت یا عبارت صحیح برای بیان کردن منظور خود در هنگام صحبت کردن.

مشکل در انجام کار های روزانه مانند غذا پختن و پرداخت صورت حساب ها.

علائم بیماری آلزایمر به آرامی و به صورت مداوم بدتر می شوند. افرادی که در کمتر از چند ساعت و یا چند روز با این مشکلات مواجه شده اند و یا افرادی که علائم آنها به صورت ناگهانی بدتر شده است باید حتماً به پزشک مراجعه کنند زیرا ممکن است مشکل دیگری وجود داشته باشد.

با بدتر شدن بیماری آلزایمر، ممکن است مبتلایان به این بیماری، علل خصوص در اواخر روز و در شب ها، احساس بی قراری و سرگردانی کنند. با گذشت زمان، ممکن است فعالیت های آنها تغییرات بسیاری داشته باشد. ممکن است چیزهایی را ببینند و یا بشنوند که وجود خارجی ندارند. ممکن است از خانواده و دوستانشان کناره گیری کنند. ممکن است فکر کنند که دیگران به آنها دروغ می گویند و یا می خواهند سوء استفاده کنند و یا سر او را کلاه بگذارند و به او آسیب بزنند.

پس از آن و با بدتر شدن بیماری آنها، ممکن است دیگر قادر به مراقبت از خودشان نباشند. حتی ممکن است دیگر کسانی را که سابق بر این عاشقانه دوست می داشتند را نیز به یاد نیاورند. ممکن است فراموش کنند که چگونه باید غذا خورد، استحمام کرد، لباس پوشید، به دستشویی رفت و یا حتی از تخت و یا صندلی بلند شد و راه رفت.

پیشگیری از بیماری آلزایمر ، جلوگیری از بیماری آلزایمر ، برای جلوگیری از آلزایمر چه بخوریم

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر چی بخوریم

پیشگیری از ابتلا به بیماریآلزایمرباتغذیه

براساس یافته های دانشمندان دانشگاه Cleveland در Ohio افرادی که از نظر جسمی و فکری فعال هستند به مراتب کمتر از دیگران در معرض بیماری خطرناک الزایمر قرار می گیرند. تقویت حافظهفقط با خواندن کتاب و فکرکردن امکان پذیر نیست بلکه معاشرت با دیگران ، مسافرت ، آموختن زبانی جدید، حفظ کردن شعر، آموختن موسیقی وغیرهمیتواند در این مورد مؤثر باشد که البته علاوه بر تمام این نکات رعایت اصول تغذیه درجلوگیری از ابتلا به بیماریآلزایمرنقشدارد.

مصـرفگـوشـتماهیهایی‎‎مثل‎‎قـزل آلا و مـاهــی سـاردیـنبادارا بودنامگاسه‎‎اسید چـربخطر ابتلا به الزایمر را کاهشمیدهند. آنتی اکسیدان ها، ویتامین Cو E نیز در کاهش خطر آلزایمر موثر هستند.
رژیم غذایی مدیترانه ای از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کندیک مطالعه نشان می دهد مصرف رژیم غذاییمدیترانهایخطرابتلابهآلزایمررابطورچشمگیریکاهشمیدهد.

عموما از رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان تغذیه ای سالم یاد می شود.اینرژیمغذاییسرشارازمیوه،سبزیجاتوغلات،مقداریماهیومقدار بسیار کمی لبنیات و گوشت است.

عامل اصلی ایجاد آلزایمر، رادیکالهای آزاد اکسید کننده هستند که با افزایش سن بیشتر تولید می شوند.اگر میخواهید جلو تولید آنهار ا بگیرید یا تولید آنها را به حداقل برسانید روزی دو تا سه لیوان آب سیب و یا سه تا چهار عدد سیب میل کنید. مطمئن باشید که ضرر نمی کنید. زردچوبـه، ضد آلزایمرزردچوبهدر درمانو پیشگیـریاز بیماریآلزایمر موثر است. درطبسنتیهند، زردچوبهاز هزارانسـالپیشبه‎‎عنوان‎‎یکماده ضدالتهابدر درمـان بیماریهایمزمن‎‎و ناتوان کننـدهکـاربـرد داشتهاست.

راههای درمان بیماری آلزایمر  

 در واقع هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. اما داروهایی وجود دارند که ممکن است سرعت پیشرفت علائم را کم کرده و زندگی را برای بیمار آسان تر کنند. ممکن است این داروها برای همه مؤثر نباشند و یا اینکه تأثیر کمی داشته باشند. با این حال کارشناسان معتقدند ارزش امتحان کردن را دارد.

با بدتر شدن بیماری، ممکن است فرد با بیماری افسردگی، عصبانیت و ناراحتی مواجه شود. ممکن است پزشک برای مقابله با این بیماری ها نیز داروهای ویژه ای تجویز کند.

  بیماران آلزایمر ، برای جلوگیری از آلزایمر چه بخوریم ، برخورد با بیماران الزایمری

نشانه ها و رفتار با مبتلایان به بیماری آلزایمر

نحوه رفتار با افراد مبتلا به بیماریآلزایمر:

٭بایدبااوبالحنیملایمواطمینانبخشسخنگفتهشود

٭هنگامگیجیوسردرگمی،بابیمارنبایدسرزنشآمیزرفتارکردواشتباهاتویراباارائهپیشنهادتصحیحکرد.
٭اگرافرادازپشتسربهاونزدیکشوندممکن است بیمار وحشت زده یا آشفته شود

٭هموارهبایدبهسخنگفتنبابیمارادامهداد،حتیزمانیکهدیگرمتوجه کلمات دیگران نمی شود. و در مورد موضوعاتی حرف زد که فرد به آنها اهمیت می دهد

٭درهرزمانبهتراستفقطیکسؤالازاوپرسیدهومهلتیبرایپاسخدادنبه او داده شود. اگر به نظر می رسد بیمار آلزایمری متوجه گفتار دیگران نشده است، بهتر است پرسش با همان کلمات تکرار شود. اگر باز هم متوجه نشد، پس از چند دقیقه دیگر می بایست با کلمات دیگری پرسش خود را تکرار کرد
٭پیشازاینکهازبیمارانجامکاریخواستهشود،بهتر است او را با نام خطاب کرد. وقتی با او صحبت می شود می بایست، تماس چشمی با وی برقرار کرد تا به تمرکز او کمک شود

٭بایدمطمئنشدفردمبتلابهبیماریآلزایمربهخوبیفردموردگفتوگوی خود را ببیند یا صدای او را کاملاً می شنود. بدین معنی که آیا فرد مبتلا به آلزایمر در حال استفاده از عینک یا سمعک می با شد و آیا سکوت کافی در محیط برقرار است

٭زمانیکهبافردمبتلابهبیماریآلزایمرصحبتمیشود،رادیوو تلویزیون راخاموشکردهتاحواسویمنحرفنشود

٭هرجاممکنباشدازطنزاستفادهشود،اماهرگزنبایدبیمارمورد تمسخر قرار گیرد

٭همهوظایفاوبهمراحلکوچکترتقسیمشود. هرباربایدبهفردگفتهشود که در این مرحله او چه باید انجام دهد. گفتن دستورالعمل های زیاد در یک زمان یا با سرعت زیاد، سر در گمی بیمار را افزایش می دهد. اگر فرد برآشفته شد و همکاری نکرد، مراقب بیمار می بایست کار را متوقف کرده و بعداً دوباره تلاش کرد
٭بایدازگفتنجملاتمنفیپرهیزکرد. مثلاًبهجای«ازخانهبیروننرو»بهاوگفتهشود«درخانهبمان». 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۰۴
sally fa

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی